Purpose Bags en coffee uit Uganda

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 om 17:07

Toen ik voor mijn werk naar Uganda vloog, had ik een koffer met spullen mee van Wings of Support, het goede doel van KLM. 
In deze koffer zaten tweedehands kinder en babykleding voor de preschool en babieshome daar in Uganda. Gevonden en verstoten kindjes worden daar opgevangen en krijgen de kans naar preschool te gaan en te leren lezen en schrijven in het Engels. 70% van de kindjes gaat daar niet naar school. Ik leerde Remmie daar kennen, zij runt de school en opvang. Vanaf het eerste moment werden we vriendinnen en vroeg ik wat zij nodig hadden elke x als ik naar Uganda vloog. Dat waren soms schoolschriften en schoolbenodigdheden andere keren bijvoorbeeld beddengoed voor de kids. Ik kijk altijd graag waar behoefte aan is, ook door mijn marketingachtergrond. En heb toen bedacht dat mijn collega's schoenentasjes nodig hadden en tasjes voor onze ovenhandschoenen aan boord. En om de vrouwen daar te supporten dacht ik als zij de Purpose Bags maken, koop ik de tasjes van hen en geef ik daarvan weer een deel aan de Purpose Preschool in Uganda.

 

Hetzelfde geldt voor de koffie die ik koop van Remmie. Daarvan support ik ook een deel voor de preschool, zodat de kids daar weer kunnen blijven leren. Wat ik super belangrijk vind. 

Tasjes in verschillende kleuren en prints

Preschool Uganda

Remmie

Coffee


Reactie plaatsen

Reacties

Shora
4 jaar geleden

Prachtig dit, mooi mens!